سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مجله آنلاین

چطور آدرس IP را در تلفن همراه پیدا کنیم؟

 

در این مقاله نحوه انجام این کار را خواهید آموخت. بیایید نگاهی به نحوه نمایش هر دو آدرس عمومی و خصوصی IP در تلفن خود داشته باشیم، این آدرس‌ها چه معنایی دارند و چطور آن‌ها را محفوظ نگه داریم.

 

آدرس IPچیست؟

 آدرس IP که مخفف عبارت internet protocol – پروتکل اینترنت – است، یک برچسب شماره‌گذاری شده است که به هر دستگاهی که به یک شبکه متصل است، اختصاص داده می‌شود.

 

بررسی آدرس IP یک دستگاه به شما کمک می‌کند تا آن را در هر دو شبکه خانگی و اینترنت شناسایی کنید. در حقیقت، شما دو آدرس IP برای پیگیری هر دستگاه دارید.

آدرس IP جهانی، یا آدرس IP عمومی، مشخصه‌ای از شبکه است که کامپیوترها باید به آن دسترسی داشته باشند. وقتی که کامپیوتر خانگی، تلفن همراه یا هر دستگاه دیگر، قرار است به اینترنت وصل شود، باید به چنین آدرس جهانی دسترسی داشته باشد. همه سیستم‌های متصل به اینترنت دارای یک آدرس آی پی جهانی هستند، این خاصیت شبکه است.

 

آدرس IP خصوصی (یا آدرس IP محلی) یک دستگاه خاص را در شبکه مشخص می‌کند. یک دستگاه تنها می‌تواند یک آدرس مشخص در شبکه داشته باشد، اما همان آدرس می‌تواند در شبکه‌های خصوصی دیگری نیز مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، هنگامی‌که آدرس IP خود را چک می‌کنید، احتمالاً آدرس IPv4 و IPv6 را خواهید دید. آدرس‌های IPv4 کوتاه‌تر هستند، اما به دلیل تعداد زیاد دستگاه‌های متصل به اینترنت، این آدرس‌ها رو به اتمام هستند. آدرس IPv6 به دلیل طولانی بودن برای خواندن آسان نیست، اما این آدرس‌ها دستگاه‌های بیشتری را می‌توانند تحت پوشش قرار دهند و به همین دلیل برای مدت طولانی‌تری در دسترس خواهند بود.

 

چگونه آدرس IP عمومی خود را پیدا کنید؟

پیدا کردن IP عمومی آسان است، زیرا هر دستگاهی در اینترنت می‌تواند آن را ببیند. برای این منظور، می‌توانید از بسیاری از وب‌سایت‌هایی که آدرس IP شما را فوراً نشان می‌دهند، استفاده کنید.

 

در گوشی موبایل اندرویدی خود مرورگر کروم و در گوشی آیفون مرورگر سافاری، یا هر مرورگر دیگری که شما استفاده می‌کنید، را باز کنید. سپس به وب‌سایت‌های زیر که IP عمومی را نمایش می‌دهند بروید:

  • IP Chicken
  • WhatIsMyIP
  • What Is My IP Address

 

متوجه خواهید شد که برخی از این سایت‌ها حتی مکان و نام ISP شما را نیز نشان می‌دهند؛ و این موضوع به این دلیل است که آدرس IP شما این اطلاعات را در خود دارد. البته شما نمی‌توانید نام و آدرس دقیق کسی را از آدرس IP آن تعیین کنید، اما آدرس IP آن را به یک شهر یا منطقه محدود می‌کند. سایت‌های مشابه به شما اجازه می‌دهند تا هر آدرس IP را برای دیدن محل آن ردیابی کنید. در ادامه درباره آدرس IP خصوصی صحبت خواهیم کرد.

 

نحوه یافتن آدرس IP خصوصی تلفن همراه

 همان‌طور که در بالا توضیح داده شد، آدرس‌های IP عمومی تنها نیمی از داستان هستند. در اینجا چگونگی پیدا کردن آدرس IP خصوصی گوشی شما در شبکه خانگی‌تان را بررسی می‌کنیم.

 

چگونه آدرس IP خود را در «اندروید» (Android) پیدا کنیم؟

صفحه «تنظیمات» (Settings) را باز کنید و به مسیر Network & internet > Wi-Fi بروید. اگر قبلاً به شبکه Wi-Fi متصل نشده‌اید، روی نام شبکه خود کلیک کرده و به آن متصل شوید.

 

سپس روی نام شبکه لمس طولانی انجام دهید و گزینه Advanced را برای نمایش تنظیمات بیشتر فعال کنید. در اینجا آدرس IP و سایر اطلاعات شبکه را پیدا خواهید کرد. آدرس IPv6 در پایین صفحه ظاهر می‌شود. این مراحل ممکن است بسته به نسخه اندروید گوشی شما کمی متفاوت باشند؛ اما کلیت ماجرا در تمام دستگاه‌ها همین است.

 

چگونه آدرس IP خود را در «آیفون» (IPhone) پیدا کنیم؟

برای پیدا کردن آدرس IP خصوصی خود در آیفون، به مسیر Settings > Wi-Fi بروید. اگر قبلاً به شبکه Wi-Fi متصل نشده‌اید، روی نام شبکه خود کلیک کرده و به آن متصل شوید. سپس روی نام شبکه لمس طولانی انجام دهید تا تنظیمات بیشتر برای شما باز شود. در اینجا، فیلد آدرس IP که در زیر بخش IPv4 Address قرار دارد را مشاهده خواهید کرد. بخش IPv6 Address آدرس جایگزین را برای دستگاه شما نشان می‌دهد.

 

آدرس‌های IP دینامیک و استاتیک

 لازم به ذکر است که در اغلب موارد، آدرس‌های IP که در بالا پیدا کردید در هسته تنظیم نشده‌اند. در هر دو مورد، احتمالاً یک آدرس IP پویا (دینامیک) دارید. به عبارت دیگر، پس از گذشت مدت زمانی یا در هنگام راه‌اندازی مجدد تلفن، دستگاه یا کل شبکه شما یک IP جدید دریافت می‌کند. برعکس، یک IP ثابت (استاتیک) در طول زمان یا به هر نحوی تغییر نخواهند کرد.

 

مدیریت IP عمومی پویا برای «سرویس‌دهنده اینترنت» (ISP) شما آسان‌تر هستند. شما می‌توانید یک IP ثابت از ISP خود درخواست کنید، اما این کار اغلب شامل هزینه‌های اضافی است. این کار برای کاربران خانگی لازم نیست مگر این که شما میزبان سروری باشید که دیگران به آن دسترسی دارند.

 

مسیریاب (روتر) شما با استفاده از «پروتکل پیکربندی پویای میزبان» (DHCP)، آدرس‌های IP خصوصی را به طور پویا به دستگاه‌هایی در شبکه شما ارسال می‌کند. در عمل، این بدان معنا است که هنگامی‌که یک دستگاه جدید را به Wi-Fi خانگی خود وصل می‌کنید، مجبور نیستید یک آدرس IP را به‌صورت دستی اختصاص دهید و خودتان همه چیز را پیگیری کنید.

 

اگر می‌خواهید، می‌توانید آدرس‌های IP استاتیک را با استفاده از مسیریاب و تنظیمات دستگاه‌های مختلف مشخص کنید؛ اما باز هم این مورد، تنها برای کاربران پیشرفته نگران کننده است. انجام این کار به اشتباه می‌تواند باعث مشکلات عمده‌ای شود.

 

چگونه آدرس IP خود را پنهان کنیم؟

 بعد از پیدا کردن IP فعلی و دانستن اینکه IP موقعیت شما را مشخص می‌کند، ممکن است در مورد مفاهیم حریم خصوصی این موضوع نگران باشید. اگر این‌طور است، بهترین راه‌حل شروع استفاده از یک «شبکه خصوصی مجازی» (VPN) است.

 

اساساً اتصال به یک ارائه‌دهنده VPN به شما این امکان را می‌دهد که تمام ترافیک خود را از طریق سرورهای ایمن عبور دهید. برای دیگران، به نظر می‌رسد که ترافیک شما از مکان دیگری می‌آید. این باعث می‌شود IP شما پنهان بماند و مسیر مرور شما را سخت‌تر کند.

 

حالا شما می‌دانید که چگونه آدرس IP خود را بررسی کنید.

 مهم نیست که شما چه دستگاهی دارید، این روش‌ها آدرس IP شما را به هر نحوی که شده نشان می‌دهند. البته ممکن است که هرگز لازم نباشد آدرس IP خود را چک کنید، اما این‌یک مهارت خوبی است که بهتر است آن را بدانید. ممکن است برای حل مشکلات شبکه خود بخواهید آدرس IP خود را پیدا کنید. اگر این‌طور است، گام‌های ساده ما برای تشخیص مشکلات شبکه را بررسی کنید.

 

منبع: چطورپدیا