UPS آنلاین، برق AC را به DC و بالعکس تبدیل می کند. پورت ورودی و خروجی دستگاه UPS، از یکدیگر مجزا هستند. مزیت UPS آنلاین این است که به عنوان یک حد واسط بین دوربین مدار بسته و برق اصلی شهر قرار می گیرد و اجازه نمی دهد سیستم مدار بسته به صورت مستقیم به برق AC وصل شود. لذا تمام تجهیزات دوربین مدار بسته از خطرات احتمالی که در هنگام نوسانات برق ممکن است دستگاه با آن مواجه شود، در امان خواهند بود.
UPS های آنلاین، توان بالایی دارند و می توانند محدوده وسیعی از ولتاژ ورودی برق شهر را پشتیبانی کنند. این دستگاه، بیشتر در مکان هایی که حساسیت بالایی دارند به کار می روند؛ شبکه های رایانه ای، سیستم های پزشکی، سرورهای حساس و …، از جمله کاربردهای UPS است.
عملکرد UPS آفلاین کمی ساده تر از نوع آنلاین آن است. در این UPSها، افزایش و یا کاهش ولتاژ توسط ترانس جبران می شود.
در خرید دستگاه UPS به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
با توجه به اینکه UPS از تجهیزات ضروری یک سیستم مدار بسته به شمار می رود و با تکیه ار این موضوع که این دستگاه می تواند در شرایط اضطراری، برق سیستم را تأمین کند، در هنگام خرید آن باید به چند نکته مهم دقت نمود.
یکی از پارامترهای مهم در انتخاب UPS، فناوری ساخت این دستگاه است. منبع تغذیه ای که برای دوربین مدار بسته استفاده می شود بسیار حساس است و نباید تحت هیچ شرایطی نویز به داخل آن وارد شود. سیگنال های اضافی به صورت امواج سینوسی در خروجی ظاهر می شوند. برای حذف این حالت، باید از UPS آنلاین استفاده کنیم. این نوع UPS ها حداقل نویز ورودی به سیستم مدار بسته را دارد.
عامل مهم بعدی که در خرید دستگاه UPS باید به آن توجه کنیم، محیط نرم افزاری UPS است. برای اجرای تنظیمات سیستم و برق رسانی UPS، از نرم افزار خود دستگاه استفاده می شود؛ بدیهی است نرم افزاری که به آسانی بتوان با آن کار کرد، مورد استقبال افراد بیشتری قرار خواهد گرفت.
فرکانس خروجی UPS، ولتاژ خروجی UPS و توان خروجی دستگاه UPS از موارد مهم دیگری است که در انتخاب این دستگاه برای نصب در سیستم مدار بسته اهمیت زیادی دارد. فرکانس خروجی UPS باید با فرکانس ورودی به دستگاه هماهنگ باشد. معمولاً توان خروجی از دستگاه 100% نخواهد بود؛ زیرا بخشی از آن در UPS مصرف می شود.
به طور کلی برای خرید یک دستگاه UPS مناسب، توصیه می شود توان کل سیستم را محاسبه کنید و سپس نوعی از UPS را انتخاب کنید که با مصرف دوربین مدار بسته شما هماهنگ باشد. جریان مصرفی UPS در این مورد بسیار مهم است. در حین کار و با عبور جریان از سیم ها و دستگاه ها، بخش های داخلی سیستم گرم می شوند و تولید گرما می کنند. جریان مناسب برای UPS معمولاً حدود 10 درصد یا کمتر است.
بازرسی و کنترل دستگاه UPS چگونه انجام می شود؟
UPS توسط باتری کار می کند. بی شک نگهداری و استفاده صحیح از UPS در افزایش طول عمر آن تأثیر به سزایی دارد. باتری UPS در مدت زمان مشخصی بالاترین راندمان را دارد. این باتری ها معمولاً تا 5 سال به طور مداوم کار می کنند. کنترل نمودن باتری، یکی از راه های نظارت بر عملکرد UPS است. برای بازرسی کارایی UPS باید عواملی همچون ولتاژ ورودی و خروجی، شدت جریان، کارکرد باتری، اتصالات و رایانه های متصل به UPS به دقت بررسی شوند. برای بالا بردن کارایی این سیستم ها، بهتر است رطوبت و دمای محیط نیز به خوبی تنظیم باشد. حرارت زیاد به قطعه های الکترونیکی دوربین مدار بسته و دستگاه UPS آسیب جدی وارد می کند.
لازم به ذکر است که پس از اینکه از عمر کارکرد دستگاه UPS در یک سیستم مدار بسته گذشت، باید آن را با دستگاه جدید تعویض کرد. برای این کار هزینه ها را باید در نظر گرفت. تکنولوژی ساخت UPS دقیقاً تعیین خواهد کرد که میزان ماندگاری و کارایی آن چقدر است و همچنین در هزینه های نیروی انسانی و تعمیرات و نگهداری سیستم، چقدر صرفه جویی می شود.
UPS، یک نوع وسیله الکترونیکی است که وظیفه پشتیبانی از سیستم مدار بسته را بر عهده دارد. در واقع، UPS در دوربین مدار بسته به منزله یک منبع تغذیه پشتیبان است که در زمانی که برق شهر قطع می شود یا نوسان پیدا می کند، می تواند به صورت خودکار فعال شود و برق مورد نیاز دستگاه ها را برای آن ها تأمین کند.
از قابلیت های UPS در دوربین مدار بسته ، این است که این دستگاه می تواند دوربین مدار بسته را از امواج مخرب محافظت کند؛ همچنین می تواند برق DC را به AC و بالعکس تبدیل کند.
در یک سیستم دوربین مدار بسته، منبع تغذیه اهمیت زیادی دارد. اگر برق دوربین ها قطع شود، دوربین از باتری به عنوان منبع تغذیه استفاده می کند. UPS نیز می تواند برق آن ها را تأمین کند. به طور کلی، دستگاه های UPS به سه دسته اصلی تقسیم بندی می شوند؛ دسته اول، بلافاصله پس از قطع برق دستگاه، فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. این نوع از UPSها به “UPS آفلاین” مشهورند. دسته دوم، UPSهایی هستند که به اینورتر یا مبدل متصل هستند و با قطع برق، فعال می شوند؛ اینورتر برق را از UPS دریافت می کند و به صورت یکنواخت آن را به دوربین مدار بسته می رساند. دسته سوم UPS، به ترانسفورماتور متصل است و برق AC را منتقل می کند.
کارایی و عملکرد هر سه مدل از دستگاه های UPS مانند یکدیگر است، با این تفاوت که فرآیند برق رسانی به سیستم مدار بسته پس از قطع برق، در آن ها متفاوت است.