یک سیستم مدار بسته تحت شبکه از بخش های مختلفی تشکیل شده است. مهم ترین قسمت های دوربین مدار بسته تحت شبکه عبارتند از:
دوربین مدار بسته ( با توجه به نوع کاربری، از مدل های مختلف این دوربین ها استفاده می شود)
دستگاه ضبط کننده تصاویر (برای سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه، از دستگاه NVR استفاده می شود. این دستگاه می تواند تصاویر ضبط شده را به صفحه نمایشگر منتقل کند. به یاد داشته باشید دستگاه DVR ، برای دوربین های مدار بسته آنالوگ کاربرد دارد)
هارد دیسک (هارد دیسک یک قطعه سخت افزاری است و بر روی NVR نصب می شود. تصاویر روی هارد دیسک ذخیره می شوند. کارایی NVR به ظرفیت هارد دیسک بستگی دارد)
کابل شبکه (یک نوع کابل است که اطلاعات را بین دوربین مدار بسته و شبکه اینترنت منتقل انتقال می دهد)
کابل برق ( کابل های برق در دوربین های مدار بسته وظیفه برق رسانی از منبع اصلی برق به سیستم دوربین را دارد. طول سیم و کابل برق دوربین مدار بسته با توجه به فاصله قرار گرفتن دوربین تا منبع برق مشخص می شود. به طور کلی، برای سیستم های مدار بسته تحت شبکه نیازی به سیم کشی های طولانی نخواهد بود)
اتصالات و تجهیزات جانبی شبکه ( اتصالات، شامل ملزومات نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته تحت شبکه است)
آداپتور دوربین مدار بسته (منبع تغذیه در دوربین مدار بسته یا آداپتور، برق 220 ولت شهری را به 12 ولت کاهش می دهد. این ولتاژ برای کارکرد دوربین ها مناسب است)
سوئیچ شبکه (سوئیچ شبکه در واقع یک سیستم انشعاب دهی برای کل سیستم مدار بسته به شمار می رود)
چرا از دوربین مدار بسته تحت شبکه استفاده کنیم؟
دلایل زیادی وجود دارد که استفاده از سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه، کاربرد گسترده ای در ساختمان ها پیدا کرده است. از طرف دیگر، دوربین های آنالوگ و دستگاه های DVR ، قدیمی شده اند و کمتر شرکتی یافت می شود که استفاده از این نوع دوربین ها را به مشتریان خود پیشنهاد کند. مهم ترین مزایای استفاده از دوربین مدار بسته تحت شبکه عبارت است از:
سهولت در نصب و راه اندازی
هزینه های کم و مقرون به صرفه بودن اقتصادی بابت ماندگاری و طول عمر بالا
منبع تغذیه متفاوت (دوربین مدار بسته تحت شبکه این قابلیت را دارد که انرژی برق مورد نیاز خود را از طریق کابل شبکه تأمین کند. به این مدل کارکرد دوربین در اصطلاح، “POE” گفته می شود. POE، مخفف عبارت انگلیسی “Power Over Ethernet” است)
توانایی ذخیره اطلاعات در حجم بالا
کنترل و نظارت در سطح وسیع ( با استفاده از دوربین مدار بسته تحت شبکه، به راحتی و از نقاط مختلف دنیا می توان به تصاویر دوربین دسترسی داشت. این دوربین ها توسط اتصال به شبکه اینترنت کار می کنند؛ لذا می توان با استفاده از تلفن همراه یا رایانه شخصی، به فیلم ها و تصاویر آن نظارت داشت.)
کیفیت بالای تصویربرداری
دوربین مدار بسته تحت شبکه را چگونه نصب کنیم؟
نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه کمی پیچیده به نظر می رسد؛ اما اگر در این کار مهارت داشته باشید و یا از قبل، اطلاعاتی در این زمینه کشب کرده باشید به راحتی و در عرض چند دقیقه می توانید آن را بر روی رایانه نصب نمائید.
برای این کار در مرحله اول، منبع تغذیه یا آداپتور را به دوربین مدار بسته متصل کنید. در مرحله دوم، دوربین مدار بسته را به رایانه وصل کنید. برای این کار از کابل شبکه LAN استفاده کنید. در مرحله سوم که مهم ترین مرحله نصب دوربین به شمار می رود باید دوربین مدار بسته تحت شبکه شما توسط رایانه شناسایی شود. برای این منظور، IP دوربین و رمز عبور آن را در رایانه وارد کنید.
پس از وارد کردن کدها، با استفاده از دستور PING اتصالات دو دستگاه را کنترل کنید. در این قسمت می توانید از کتاب راهنمای نصب دوربین مدار بسته استفاده کنید. در بخش بعدی، نوبت به راه اندازی نرم افزار سیستم مدار بسته می رسد. نرم افزار مربوط به دوربین مدار بسته تحت شبکه، معمولاً در داخل بسته محصول قرار داده می شود. این CD را نیز باید بر روی رایانه نصب کنید.
در مرحله پایانی، تمام اطلاعات لازم را در بخش نرم افزاری وارد کنید و بر روی گزینه add device کلیک کنید. شاید در این قسمت، نرم افزار از شما مجدداً کد IP را درخواست کند؛ همان کدی که در بخش قبلی وارد نموده اید را نیز در این قسمت تایپ کنید و دکمه OK را فشار دهید. لازم به ذکر است اگر سیستم شما نیاز به رمز عبورو کلمه کاربری خاص داشته باشد، حتماً داخل جعبه محصول قرار داده خواهد شد.
دوربین مدار بسته تحت شبکه ، یکی از انواع دوربین مدار بسته با کیفیت بالایی هستند که امروزه در بسیاری از ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. این دوربین ها با نام “IP Camera” در بازار شناخته شده هستند.
اساس کار دوربین مدار بسته تحت شبکه به این صورت است که این دوربین ، تصاویر را از طریق سنسورها دریافت می کند؛ سپس این تصاویر را به یک سری اطلاعات تبدیل کرده و به شبکه می فرستند.
از میان انواع دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال که در بازار وجود دارند، این نوع از دوربین ها محبوبیت زیادی پیدا کرده اند؛ زیرا به واسطه اتصال به شبکه اینترنت ، اطلاعات را ارسال می کنند. یکی از بزرگترین مزیت های دوربین های مدار بسته تحت شبکه ، عدم محدودیت ارسال اطلاعات و تصاویر است. چند دوربین به صورت همزمان می توانند به یک شبکه متصل شوند و تصاویر با کیفیت را ثبت و ضبط کنند.